Prins Robert III & Adjudant André

Robert Leferink alias Joop Stroop, 56 jaar

Onze prins Robert III werkt als bouwvakker en is entertainer, hij noemt zichtzelf dan ook wel Joop Stroop. Robert is getrouwd met José, heeft 2 zoons en een hondje. De hobby’s van onze prins zijn optreden en fietsen op zijn racefiets. Robert is geboren in Oldenzaal, dus het carnavalsleven is niet nieuw voor hem

Hoe Robert prins is geworden bij de Keiensleppers? Hij is naar ons eigen Sleppersheukske ‘gelokt’ voor een optreden. Maar daar was helemaal geen optreden, onze aanzoekcommissie zat daar op hem te wachten zodat ze hem konden vragen om Stadsprins van Haaksbergen te worden. Het is niet de eerste keer dat Robert als prins is gevraagd, een x aantal jaren geleden is hij namelijk ook gevraagd door de Keiensleppers. Hij was toen erg druk met optredens en in de bouw. Robert doet het nu wat rustiger aan en kan dus dit seizoen gerust de Stadsprins van Haaksbergen zijn! Dat moest hij natuurlijk wel even overleggen met zijn vrouw.

André Westendorp, 50 jaar

Beter bekend als ‘de schoenmaker van Haaksbergen en omstreken’. André is dit jaar 50 jaar geworden en heeft dat groots gevierd. Hij woont in de Hoeve samen met zijn vrouw Anita, waar hij al bijna 22 jaar mee getrouwd is, en zijn 5 kinderen. André en zijn vrouw hebben een schoenmakerij in Haaksbergen waar ze allebei werken.

Op maandagavond gaat onze Adjudant biljarten bij Café Dwars om de week goed te beginnen. Verder heeft hij hobby aan de pony’s die in de wei staan en de 4 nieuwe Jersey kalfjes. Ook rijdt André af en toe op de motor. Biljarten ziet hij als sport, net zoals het fietsen naar zijn schoenmakerij.

Hoe André Adjudant is geworden bij de Keiensleppers? In Oktober is hij gevraagd door de aanzoekcommissie, Prins Robert was die dag al eerder in zijn winkel geweest. André moest er even over nadenken en is toen tot het besluit gekomen om ‘het gewoon maar te doen’. Vanaf toen heeft hij menig vrij uurtje in de opkomst gestoken samen met Robert. Ze hebben samen gewerkt aan de kar waar ze in op kwamen, de proclamatieregels en natuurlijk hun eigen lied. André is namelijk A-musicaal maar is er harstikke trots op dat hij samen met Robert een lied heeft ingezongen.

Met hamer en schoen in de hand timmeren wij door het hele land!

Advertenties